Adăugarea unui domeniu adițional (Addon domain)

Ce este un domeniu adițional (Addon domain)? 
Să presupunem că aveți un domeniu găzduit cu panou de control cPanel, ca de exemplu "domeniu.ro". În cazul acesta aveți dreptul să mai găzduiți la noi un număr suplimentar de domenii care depinde de planul de găzduire pe care îl aveți achiziționat. Pentru a mai adaugă încă un domeniu, ca de exemplu "domeniu2.ro" pe serverele noastre, veți adaugă un domeniu adițional (sau Addon Domain) în contul dumneavoastră de cPanel.

Cum se face acest lucru?
Să presupunem că vreți să adăugați "domeniu2.ro" în contul de găzduire a "domeniu.ro", ca in exemplul precedent.
Pentru a realiza acest lucru, urmăriți următorii pași:

1) Logați-vă în cPanel cu userul și parola primite pe mail în momentul în care v-ați făcut contul de găzduire pentru domeniu.ro.

Addon domain image 1
2) La categoria 'Domains', găsiți un buton 'Addon Domains'. Dați click pe acest buton.
Sau in campul de cautare, introduceti 'Addon Domains'.

Addon domain image 2
3) Pe pagina care apare aveți un formular de completat pentru a adaugă domeniul nou. Scrieți domeniu2.ro (fără www în față) în prima căsuță, iar următoarele 2, cele cu subdomeniul și directorul pentru fișierele website-urilor vor fi completate automat.

In cazul in care doriti sa creati un cont de FTP dedicat doar acestui domeniu aditional, bifați 'Create an FTP account associated with this Addon Domain'.
Userul de FTP va fi automat generat după numele domeniului. Atenție, userul de FTP nu poate să conțină unele caractere, gen cratimă, și dacă domeniul dumneavoastră conține astfel de caractere, userul de FTP generat automat va trebui să fie modificat pentru a fi valid.

Daca nu doriti sa creati un cont de FTP dedicat acestui domeniu aditional, nu bifati acest checkbox, si puteti folosi contul principal de FTP prin care puteti urca fisierele domeniului nou.

Addon domain image 34) Daca ati ales sa creati si un cont FTP, folosiți generatorul de parole pentru a genera o parola sau puneți dumneavoastră o parolă, dar încercați să puneți o parolă puternică. Parolele gen "maria" sau "maria1234" sunt foarte slabe și reprezintă un risc de securitate. În imagine aveți un exemplu de parolă puternică generată de generatorul de parole.

Bifați 'I have copied this password in a safe place', asigurându-vă că ați salvat-o undeva, pentru că o să aveți nevoie de ea.
Dacă cumva uitați parola, o puteți schimba ulterior din 'Addon Domains' (cPanel).

 

Addon domain imate 4
5) După completarea corectă a formularului, apăsați pe 'Add Domain'. În momentul de față toate modificările necesare găzduirii noului domeniu vor fi făcute.


Addon domain image 5

 

6) Folosind clientul FTP preferat (ex. FileZilla), logați-vă la contul creat și puneți website-ul pe server. Atenție, la contul nou creat, userul cu care vă puteți conecta este de tipul "domeniu2@domeniu.com", unde domeniu2 e userul creat în cPanel, iar domeniu.com e domeniul principal al contului dumneavoastră de găzduire. 

7) Logați-vă la registrarul de la care ați cumpărat domeniul domeniu2.com (exemplu: rotld.ro pentru domeniile .ro achiziționate). 

8) Adăugați nameserverele noastre pentru domeniul respectiv. Nameserverele noastre sunt: 

ns1.fxfweb.ro
ns2.fxfweb.ro

În momentul de față, dacă ați urmărit cu atenție pașii, ați realizat corect toate setările necesare, și puteți să părăsiți atât contul de cPanel, cât și pe cel al registrarului. 


După o vreme (maxim 4 ore pentru domenii .com, .eu, sau maxim 24 pentru domenii .ro), timp în care schimbările DNS se propagă, domeniu2.com va fi accesibil de oriunde de pe internet.

Răspunsul a fost util? 0 utilizatori au considerat informația utilă

Articole similare

Modificare nameservere la RoTLD

RoTLD este registrarul domeniilor .ro și toate operațiunile de administrare a unui astfel de...